Аналіз ринку м'яса птиці та субпродуктів в Узбекистані

Проведено дослідження ринку курячого м’яса і субпродуктів в Узбекистані показало невисокі обсяги споживання даного продукту. Основна причина полягає в культурі споживання, яка склалася історично, а саме – більше споживається баранини та яловичини. Також окремий вплив на ринок робить необхідність наявності у гравців сертифіката продукції Халяль. Відзначається, що Ташкент і Ферганська долина – одні із найбільш вдалих локацій для входу на ринок нового гравця через найвищу концентрацію платоспроможного населення.

Динаміка виробництва м’яса птиці в Узбекистані, тонн

Джерело: за даними faostat


У дослідженні також вивчено питання лібералізації зовнішньоекономічної діяльності, яка проявляється у зниженні ставок мита на ввезення імпортної продукції на територію Узбекистану і його вплив на імпорт продукції на ринок в цілому.

Проведено розрахунок показників ємності ринку, з огляду на зовнішні поставки, а також опрацьована структура розподілу курячого м’яса за каналами збуту з урахуванням впливу кожного каналу. Визначено основні конкуренти, їх обсяги, а також прогнозований подальший розвиток, враховуючи існуючі тенденції і фактори, що впливають на розвиток ринку курячого м’яса і субпродуктів.


Структура

  1. Звички споживання м’яса птиці (Халяль, певні частини птиці й інше)
  2. Нормативно-правове середовище (узгодження, митні збори, ембарго, й інше – для імпорту)
  3. Розмір ринків (в кількості й вартості) по м’ясу птиці і субпродуктів
  4. Кінцеві клієнти (імпортери, оптовики, супермаркети, харчова промисловість й інше)
  5. Основні оператори ринку з імпорту м’яса птиці і субпродуктів
  6. Конкуренти (виробники м’яса птиці)
  7. Основні позиції по імпорту і основні країни імпорту по м’ясу птиці й субпродуктам
  8. Рентабельність ринків (ціна, яку практикують конкуренти, імпортери)


Перелік таблиць

  1. Поточні ставки мита за кодами ТН ЗЕД в Республіці Узбекистан
  2. Перелік виробників курячого м’яса і субпродуктів в Республіці Узбекистан
  3. Структура виробництва м’яса в Узбекистані в 2014-2017 роках, за видами, тон
  4. Контактні дані по імпортерам м’яса птиці в Узбекистані
  5. Відправники м’яса птиці і субпродуктів в Узбекистан


Перелік графіків і діаграм

  1. Динаміка виробництва курячого м’яса в Узбекистані в 2014-2017 рр., тон
  2. Динаміка імпорту та експорту курячого м’яса в Узбекистані в 2014-2017 рр.

Ознайомтеся з іншими дослідженнями ринків

Для отримання консультації з ринку м'яса птиці зв'яжіться з нами, використовуючи розділ

ПРАЦЮЄМО ЗА СТАНДАРТАМИ