Бізнес-план відкриття ресторану італійської кухні

Згідно даних, у 2019 році кількість зареєстрованих підприємств громадського харчування збільшилася на 15,6%. В Україні цей показник видався рекордним за останні декілька років. За підсумками того ж року загальний обсяг закладів харчування поза домом склав 48398 одиниць. Водночас виявлено, що практично половина цих підприємств розташована у двох областях України – Київській (31%) та Одеській (15%).

Раніше, у 2018 році, обсяг ресторанного ринку України перевищив планку в 30 млрд грн. Основними факторами такого росту стало відкриття нових ресторанів і поліпшення купівельної спроможності населення. Наступного періоду ринок продовжив своє зростання до 36,3 млрд грн. Однак кризовий 2020 рік ґрунтовно вдарив по галузі. Тоді обсяг ринку громадського харчування склав усього 18,6 млрд грн, скоротившись майже у 2 рази.

Кількість суб’єктів господарювання в ресторанній сфері та надання послуг харчування в Україні у 2010-2019 рр., од.

Кількість суб'єктів господарювання в ресторанній сфері та надання послуг харчування в Україні у 2010-2019 рр., од.

Джерело: Укрстат


Стосовно Одеської області, за підсумками 2020 року об’єм ринку послуг ресторанного бізнесу склав 4,22 млрд грн, а це цілих 23% від загального українського ринку. Відомо, що драйвером розвитку ресторанного сектора в першу чергу є висока туристична популярність регіону. Так, за даними місцевої мерії, у 2019 році Одесу відвідало 3,3 млн осіб, у 2018 – 3,2 млн, а у 2017 – 2,5 млн.

Проєкт, складений компанією Impulse Consulting, передбачає відкриття ресторану італійської кухні на 46 посадкових місць і літньою терасою на 14 місць. Концепція бізнес-плану ґрунтується на тонкому розумінні потреби майбутніх клієнтів, їхніх цінностей та пріоритетів. Також поставлено завдання дотримання першорядних принципів організації ресторану: налагодження клієнтського сервісу, контроль за якістю приготування їжі, орієнтація на дохід споживачів у конкретному регіоні.

Передбачено, що заклад буде розташовуватися на першому поверсі з відкритою літньою терасою і видом на море. Безсумнівно, таке рішення сприятиме популярності ресторану.

Зміст

  1. Резюме проєкту
  2. Опис проєкту
  3. Опис послуг
  4. Характеристика цільового ринку
  5. Організаційний план
    • 5.1.Етапи реалізації проєкту
    • 5.2. Організаційна структура
  6. Інвестиційний план
  7. Аналіз необхідних ресурсів
    • 7.1. Штатний розклад за проєктом
    • 7.2. Необхідні активи
  8. Фінансовий план
    • 8.1. Вхідні параметри розрахунків
    • 8.2. Доходи проєкту
    • 8.3. Витрати проєкту
    • 8.4. Звіт про прибутки і збитки
    • 8.5. Звіт про рух грошових коштів
    • 8.6. Фінансові показники проєкту
  9. Оцінка ефективності проєкту
  10. Висновки
    • 10.1. SWOT-аналіз
    • 10.2. Основні проєктні ризики
    • 10.3. Загальний висновок 

 

Перелік таблиць

  1. Конкуренти у м. Одеса
  2. Зведена конкурентів
  3. Терміни та графік відкриття закладу
  4. План-графік проєкту
  5. Інвестиційні витрати проєкту
  6. Штатний розклад за проєктом
  7. Загальна кількість персоналу, осіб
  8. Загальний ФОП, дол.
  9. Витрати на ремонт приміщення
  10. Типова комплектація ресторану
  11. Передумови для розрахунків
  12. План продажів
  13. Передумови для розрахунку витрат на рекламу
  14. Передумови для розрахунку загальновиробничих витрат
  15. Передумови для розрахунку інших витрат
  16. Передумови для розрахунку поточних витрат
  17. Дисконтований потік
  18. Ефективність повних інвестиційних вкладень
  19. Порівняння нормативних і фактичних значень

 

Перелік графіків і діаграм

  1. УТП ресторану
  2. Послуги ресторану
  3. Етапи виходу на ринок
  4. Кількість суб’єктів господарювання у сфері діяльності ресторанів, надання послуг харчування в Україні у 2010-2019 рр., од.
  5. Кількість робочих закладів громадського харчування в Україні у 2010–2020 рр.
  6. Структура розподілу кількості закладів громадського харчування в Україні у 2020 році за областями, %
  7. Оцінка показника насиченості (кількості) наявних закладів громадського харчування на одну тисячу жителів за областями України у 2020 році
  8. Обсяг ресторанного ринку України у 2013–2020 рр.
  9. Структура закладів харчування за типом у 6 найбільших містах України (Київ, Дніпро, Харків, Одеса, Запоріжжя), од.
  10. Обсяг ресторанного ринку Одеси у 2020 рр., тис. грн
  11. Організаційна структура
  12. Виторг, дол.
  13. Коефіцієнт рентабельності EBITDA
  14. Коефіцієнт рентабельності ПП
  15. Термін окупності
  16. Дисконтований термін окупності
  17. Показники проєкту за 7 років, дол.

Ознайомтеся з іншими проєктами

Для отримання консультації з'вяжіться з нами, використовуючи розділ

працюємо за стандартами