Бізнес-план організації молочної ферми на 500 голів
Інфографіка: | 52 сторінки; 10+ таблиць, графіків та діаграм |
Шрифт: | Arial, 11 |
Мова проєкту: | українська, російська |
Фахівцями компанії Impulse Consulting розроблено бізнес – план організації молочної ферми. В ході виконання роботи деталізовані фінансовий, організаційний і маркетинговий план, розраховані ключові інвестиційні показники, а також проведено короткий аналіз ринку та визначено тенденції розвитку ринку. У проєкті також відзначено, що споживання молочних продуктів в Україні в порівнянні з багатьма іншими розвиненими країнами перебуває на досить високому рівні. Таким чином, один українець в середньому споживає близько 220 кг молока та молочних продуктів на рік.
За підсумками 2018 року Україна перебувала на 18ом місці в світі за обсягами виробництва молока, при цьому в дев’яності роки наша країна займала шосту позицію. Така динаміка пов’язана зі стрімким скороченням поголів’я корів за роки незалежності України.
Кількість сільськогосподарських корів на 1 січня, тис. голів

Джерело: Державна служба статистики України
Зниження поголів’я корів в Україні відобразилося й на показниках виробленого молока, так за останні 10 років виробництво впало майже на 15% до 9,6 млн. тон в 2019 році.
Водночас сільськогосподарські підприємства в останні роки все більше переходять на нові технології молочного скотарства і використовують технологій інтенсифікації виробництва, що дозволяє збільшити надої молока за рахунок нових підходів до вирощування та утримання корів. Таким чином скорочуючи значний розрив у продуктивності українських і європейських підприємств.
Виробництво молока в Україні, тис. тонн

Джерело: Державна служба статистики України
Основні споживачі молока – молокопереробні підприємства, які останнім часом націлені на використання інноваційних технологій і розвиток експорту своєї продукції в країни Азії та Африки. Що в свою чергу створює попит на якісну сировину для виробництва.
Створення ферми на 500 корів дасть можливість постачати на ринок більше 4 тис. тон молока на рік. Варто відзначити, що при цьому на продуктивність значно впливає порода й здоров’я корів, стадія лактації, режим годування й інші показники, які важливо враховувати під час запуску проєкту.
Структура
- Резюме проєкту
- Опис проєкту
- Інформація про основних учасників проєкту
- Опис продукції
- Сучасний стан цільового ринку
- Організаційна структура
- Інвестиційний план
- Аналіз ресурсів
-
- 8.1. Обладнання та інші активи
- 8.2. Персонал компанії
- Фінансовий план
-
- 9.1. Параметри для розрахунків і їх аргументація
- 9.2. Доходи проєкту
- 9.3. Витрати проєкту
- 9.4. Звіт про прибутки і збитки
- 9.5. Звіт про рух грошових коштів
- 9.6. Фінансові показники проєкту
- Оцінка ефективності проєкту
-
- 10.1. Методика оцінки ефективності проєкту
- 10.2. Чистий дисконтований дохід (NPV)
- 10.3. Термін окупності (PB)
- 10.4. Дисконтований термін окупності (DPB)
- 10.5. Індекс прибутковості (PI)
- 10.6. Внутрішня норма прибутковості (IRR)
11. Узагальнені оцінки й висновки
-
- 11.1. SWOT – аналіз
- 11.2. Основні проєктні ризики
- 11.3. Загальний висновок
Перелік таблиць та діаграм (включає, але не обмежується):
- Інвестиційний бюджет
- План продажів
- Штатний розклад
- Розрахунок амортизаційних відрахувань
- Розрахунок витрат
- Звіт про прибутки
- Звіт про рух грошових коштів
- Фінансові показники проєкту (рентабельності)
- Інвестиційні показники
- Аналіз чутливості проєкту
Ознайомтеся з іншими проєктами
Для отримання консультації з'вяжіться з нами, використовуючи розділ
працюємо за стандартами


Створюємо імпульс для розвитку Вашого бізнесу
Готові проєкти